De Veho Stix worden geleverd in een handige etui

De draadloze oortjes zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken, sinds dat Apple de Airpods op de markt bracht. Binnen de kortste introduceerde talloze bedrijven hun eigen draadloze oortjes en een van die sets is de Veho Stix True Wireless Earphones, die vaak voor een leuk prijsje op iBood langskomt. Maar is het de paar tientjes waard? Lees het hier in de Veho Stix review.

Ik heb de Veho Stix vier maanden geleden via iBood op de kop kunnen tikken voor ongeveer €40. Niet slecht, voor draadloze oortjes. Zeker niet als je weet dat je al snel bijna €130 kwijt bent voor de ‘normale’ versie van de Apple Airpods.

Wat krijg je erbij?

In het pakket krijg je buiten het setje oortjes (goh, gelukkig) een handig opbergdoosje, dat tevens fungeert als oplaadstation. Dit hebben de meesten wel, maar goed, het werkt prima en ziet er redelijk prima uit. Het is niet zo stijlvol en handig meenemen als de AirPods, maar dat kun je ook niet verwachten van dit geld.

De Veho Stix worden geleverd in een handige etui

Het opbergdoosje zelf kun je opladen met een USB-C kabel. Deze zit er overigens een bij, dus dat is wel handig. Tevens krijg je er (zoals bij anderen vaak ook) drie siliconen vormpjes in verschillende maten bij.

Verder zit er een kleine handleiding bij waarin het opladen en koppelen in het kort, maar krachtig wordt uitgelegd. De meesten van jullie zullen het niet nodig hebben, maar alsnog handig dat het erbij zit.

Vorm en Functie

Je hoeft niet op de kunstacademie te zijn afgestudeerd om te zien dat deze oortjes nou niet bepaald meedoen voor de categorie ‘Best Design’. De vorm is oké, een beetje modern, maar niet te chique.

De pootjes met de microfoons zijn ongeveer net zo lang als de concurrenten, wat ik persoonlijk wat minder mooi vind. Iets als de Bose Sport is dan net wat chiquer. Maar goed, dat is natuurlijk persoonlijke smaak.

Dankzij de IPX5 classificatie (het zogenaamde ‘sproeidicht’), kun je de Veho Stix uitstekend buiten in de regen gebruiken. Je kunt er echter niet mee douchen of zwemmen (ja, één keer, daarna is het klaar met de Stix).

De Veho Stix zijn uitermate geschikt voor het luisteren naar muziek

Wat hebben de Veho Stix?

Ook de Veho Stix hebben, zoals vele anderen, zowel een microfoon als een ‘knop’ op beide oortjes. Zo kun je de oortjes handig gebruiken tijdens het bellen.

De knoppen hoef je niet fysiek in te drukken, het aanraken is genoeg. Het ‘gewoon’ aantikken van het oortje zorgt ervoor dat de muziek op pauze gaat of dat een gesprek opgenomen of beëindigt wordt. Met het langer aanraken kun je naar een vorig of volgend nummer, als je muziek luistert.

Qua functionaliteit van de knoppen is er dus niet veel innovatiefs, maar het werkt prima zoals het werkt. Het blijft wat beperkt in vergelijking met wat duurdere draadloze oortjes, maar het werkte intuïtief en degelijk. Gewoon oké voor dit geld dus.

Gebruikersgemak

De Veho Stix zijn draadloze oortjes die je gemakkelijk via Bluetooth aansluit op je telefoon. Er is geen externe app nodig, je kunt deze op zowel Android als iPhone telefoons met de standaard Bluetooth instellingen gemakkelijk aansluiten. Dit kost ongeveer een halve minuut en gaat lekker soepel.

De Veho Stix gaan ongeveer 4 uur mee, als je er continu muziek mee luistert.

De audiokwaliteit

De naar mijn mening belangrijkste eigenschap van (draadloze) oortjes is toch wel de geluidskwaliteit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier positief verrast was door de Veho Stix.

Het zal voor audiofielen geen bergen verzetten, maar voor vier tientjes is het geluid helder, redelijk diep en laat de muziek vaak beter klinken dan enkele duurdere modellen dat hebben gedaan.

Ook tijdens gesprekken heb ik geen enkele moeite gehad met het verstaan van mijn gesprekspartner. De stemmen klonken helder. Prima dus.

Omdat de oortjes ook uitstekend afsluiten, kun je ze goed gebruiken tijdens het thuiswerken, zoals ik in mijn artikel over ‘Productief Thuiswerken‘ al eerder verwoordde.

De microfoonkwaliteit

Hier beginnen we wat scheurtjes te zien in deze tot nu toe erg positieve ervaring met de Veho Stix. De microfoonkwaliteit is namelijk niet om over naar huis te schrijven, of te spreken in dit geval.

Ik heb twee maanden lang proberen te bellen met deze oortjes als microfoon en ik heb bijna ieder gesprek het welbekende “Wacht even, ik zet je op luidspreker, dat is makkelijker” moeten gebruiken.

Het opbergdoosje van de Veho Stix is ietwat groot, maar past net in je broekzak

De andere kant beschreef het alsof “ik door een blik” praatte. Daarbij vielen delen van de zinnen, vooral het begin, vaak weg. Als je veel wilt bellen met je oortjes, zou ik toch even heel goed nadenken of je wel voor de Veho Stix moet gaan.

Batterij

Volgens de website van de Veho Stix gaan de oortjes tot 4 uur meer, wanneer je muziek luistert. Nu zijn dit meestal marketingmarges en ligt het vaak ongeveer 10-20% lager. Echter, na vier maanden gebruik kan ik toch wel met zekerheid zeggen dat ze inderdaad alsnog ongeveer 4 uur mee gaan.

Het opladen van de oortjes in het opbergdoosje duurt ongeveer een uur en je kunt de oortjes hier (met normaal gebruik) ongeveer 10x mee opladen voor je het doosje moet opladen. Het opladen van het opbergdoosje duurt ongeveer twee uur. Best oké dus, maar ook hier niets revolutionairs.

Veho Stix Review Conclusie

Over het algemeen ben ik erg positief verrast door deze oortjes. De ‘adviesprijs’ van €179,- is naar mijn mening veel te hoog, maar het feit dat de Veho Stix regelmatig op iBood en dergelijke websites voorbij komen voor €39,99 of €49,99, zegt genoeg.

Als je hier eigenlijk vooral gewoon muziek mee wilt luisteren en filmpjes wilt kijken, kan ik de Veho Stix zeker aanbevelen. Mocht je echter veel bellen en het belangrijk vinden dat de partij waarmee je praat jou altijd goed kan verstaan, zou ik deze absoluut niet aanbevelen.

Categories:

2 Responses

    • Hoi! Het kan zijn dat een oortje niet meer goed opgeladen wordt. Zorg ervoor dat de magneetjes waarmee het opgeladen wordt goed schoon blijven. Het andere oortje blijft het wel goed doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hou mij op de hoogte!

Abonneer je op de FerCom nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze handleidingen, services, artikelen en nieuws per email.

Bedankt voor het abonneren!

Er is iets fout gegaan

%d bloggers liken dit: